• MU-Coaching

Mijn 3-Daagse Retraite

Bijgewerkt: 13 aug 2020

Ik ga op reis en ik neem mee...

Op Rosemarijn haar website lees ik: 'Wat goed, je begrijpt dat investeren in jezelf dé beste investering is die je ooit zult doen! '


'Voor mij is individuele coaching het samen afleggen van een reis.'  Maar ook 'Ik neem de tijd, wat zich voordoet in het hier en nu staat centraal. Ik wil jou graag helpen met hetgeen waar je tegenaan loopt.' 


Nou Rosemarijn; heb je even?

Ik heb een turbulent 1.5 jaar achter de rug. Kanker, trouwen, scheiden, tijdelijk woonachtig bij mijn ouders. Alle pijlers die je als mens overeind wilt houden zijn omver geschoffeld. Het wordt tijd om hier toch even wat meer bij stil te staan in plaats van door te razen.


Ik besluit het te doen. Een 3-daagse retraite vol individuele coaching, ontspanning en 'me-time' op een locatie die bijdraagt aan deze dierbare reis: slapen in een uiterst knus boshuisje, buiten douchen naast de koeien, wakker worden van schapengeblaat en fluitende vogels, een heerlijk gezond ontbijt en vooral een zeer rustige omgeving.  


Ik ga het doen!

Ik ga het doen! Investeren in mijzelf en de dingen waar ik tegenaan loop bij de spreekwoordelijke hoorns pakken.Waar ik nog dacht aan een psycholoog, EMDR, een detox-vakantie op Ibiza, blijkt na onze telefonische intake dat ik toch echt het beste 3 dagen met volle focus op mezelf aan de slag kan. Ik voel een klik met Rosemarijn en voel me vanaf het begin veilig bij haar.


Ik besluit tevens om echt 3 dagen offline te gaan. Alleen dat is al afkicken geblazen en ik kan mij niet heugen dat ik zo lang onbereikbaar was voor de rest van de wereld. Echt even geen moeder zijn. Geen collega. Even geen vriendin. Even geen dochter van. Gewoon ME, MYSELF and I! Of zoals Rosemarijn dat omschrijft: loslaten, verdiepen en zakken in je eigen proces!


Ik ontvang op voorhand een keurig ontworpen 3-daagse in mijn inbox. Ik ga lezen en denk even; oh nee toch; ik ga ook schilderen en Sand Play doen? Sand what? Visualisaties? Meditaties? Huiswerkopdrachten? Seriously?

Ga ik dit echt doen?


En dan hoor ik in mijn hoofd een stem die zegt; geef je eraan over. Ervaar. Laat die controle eens los. Ga zien wat het je brengt. En 'off we go'.


Mijn 3 daagse retraite:

Dag 1:

Mijn ontdekkingsreis start met het in kaart brengen van mijn intentie voor deze 3 dagen. We kijken naar wie ik ben geworden en brengen mijn diepgewortelde wensen en verlangens in kaart. Privé maar zeker ook zakelijk gezien.

We ontdekken mijn kwetsbaarheid. Oei, best ongemakkelijk. Maar een zeer waardevol inzicht. We komen achter mijn 'verlaten' of beter genoemd 'verstoten' delen in mijzelf.


Deel 2 van de dag starten we met 'De waarheid waar laten zijn'. 

Een zeer waardevolle manier opgedeeld in diverse fasen om te vergeven, los te laten, te bedanken voor een les, negatieve gevoelens te leren loslaten en de verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gevoel.

Het stormde vandaag. Veel regen. Veel wind. Geen zon. Het kacheltje in het boshuisje staat aan net als de kaarsjes en ik lees een heerlijk boek voor het slapen gaan.


Dag 2:

Het blijft droog vandaag. En dus komen we in beweging. We wandelen vanuit het boshuisje zo langs de boer richting het Nationaal Park de Amsterdamse Waterleiding Duinen. 

Tijdens de 1.5 uur durende wandeling kijken we naar waar ik op 'aan' ga. Wat zijn mijn triggers. We 'zoomen' nog verder in op mijn diepste verlangens en naar wie ik ten diepste ben.

We hebben gesprekken met diverse 'ikken' in mij. Enorm confronterend. Super leerzaam en heel veel nieuwe inzichten.


Eenmaal op het strand doen we een visualisatie. We lopen naar de zee. Ik mag hierna 1 woord opschrijven in het zand. Het wordt 'levensles'. Want dat is wat mijn afgelopen 1.5 jaar is geweest. Een levensles. Rosemarijn nodigt mij uit om dit woord naar de zee te schreeuwen. Ik laat de controleur in mij los en doe wat ze me vraagt (ok, Rosemarijn doet wel even met me mee zodat ik niet alleen voor gek sta). Emoties komen los. Wow. Eindelijk...En ik besluit de levensles mee te nemen en zeker niet los te laten en aan de zee mee te geven. 

Terug in het boshuisje is het tijd voor een meditatie en overdenk ik de dag die mij nieuwe inzichten in mijzelf heeft gegeven.

Een avondmeditatie maakt dat ik binnen no time vertrokken ben. Rust.Dag 3:

Ik ontwaak de volgende ochtend buiten met een 'super healthy breaky' en een kop koffie. De zon begint gewoon te schijnen. Na dagen van storm is de storm gaan liggen. Toeval?

Na een ochtendmeditatie gaan we verder met een sessie over kwetsbaarheid. Maar ook ontmoet ik de innerlijke godin in mij. Klinkt mega zweverig, maar wacht maar tot Rosemarijn het op jou toepassende stuk voorleest uit een boek en je valt van je overheerlijke slaapbank!

We nemen mijn werk nog eens onder de loep en dan is het tijd voor Sand Play. Een manier om uit te vinden wie ik ten diepste ben met daaromheen mijn kernkwaliteiten.

We sluiten de dag af met het trekken van een kaart. Ook zo heerlijk zweverig. Dacht ik. Maar damn, die kaart is zo'n schot in de roos gekeken naar onze gesprekken de afgelopen dagen dat ik spontaan begin te huilen. Maar niet om verdriet, maar omdat het de cirkel rond maakt.


Ik sluit de retraite af met het schrijven van een brief aan mezelf. Wanneer doe je nu zoiets? En naarmate ik begin met schrijven, raak ik niet uitgeschreven. 4 kantjes vol. Dat belooft wat.

Deze brief ontvang ik op een dag, datum onbekend, van Rosemarijn. Eens zien wat we hebben gedaan met alle inzichten...

Voor nu weet ik in ieder geval dat ik opgeladen en met een 'éxtra koffer' naar huis ga.Ik ging op reis en ik neem mee...

Een extra koffer met meer inzicht in mijn eigen verlangens en gevoelens. Meer innerlijke kracht, vrijheid, rust en balans. Meer bewustwording dat ik de regisseur ben van mijn eigen leven. Ik sta voor mijn eigen keuzes en durf hierin stappen te gaan zetten. Ik heb tools in handen en dat geeft me daadkracht. Ik ben mij nóg meer bewust geworden van mijn eigen kwetsbaarheid en kan daar met compassie naar kijken.


Het was de investering meer dan waard. Sterker nog, ik denk aan een jaarlijkse APK bij Rosemarijn om vanuit daar weer verder te reizen!

457 keer bekeken0 reacties
m...png

VEEL GEZOCHTE SOORTEN COACHING

Contact informatie

MU-Coaching Vogelenzang

Vogelenzangseweg 102

2114 BC Vogelenzang

MU-Coaching Arnhem

Agnietenstraat 14

6822 JT Arnhem

Tel: 06-28 78 70 06

E: info@mu-coaching.nl

Snel Navigeren:

Certificeringen:

ITP

Zijnsoriëntatie Hans Knibbe Move a Mountain 

Larijs Trainingen: Feeding your Demons

Big Mind by Genpo  Roshi  Breaking the Habit by Dr. Joe Dispenza

Integral Life Practice by Ken Wilber

Volg ons op:

  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

© 2020 MU-Coaching - All Rights Reserved